U Gružu službeno otvorena komunalna lučica Batala

Komunalna lučica Batala svečano je otvorena. Radovi na izgradnji komunalne lučice Batala započeli su u svibnju. Postavljeno je šest pontona, ukupne dužine 600 metara na koje je smješteno više od 500 plovila čiji vlasnici koji imaju zaključen ugovor o vezu sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik.

“Izuzetno sam ponosan kao ravnatelj što imam čast nazočiti otvaranju ovog značajnog projekta. Puno se govorilo o ovom projektu proteklih godina, bilo je potrebno izraditi studije utjecaja na okoliš, idejna rješenja… Mi smo to strpljivo i marljivo radili unatoč određenim nesuglasicama. Ovo je, dakle, prva faza. Investicija je to od 12 milijuna kuna, od čega su dva milijuna vlastita sredstva, a za 10 milijuna kuna smo se kreditno zadužili pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, uz suglasnost Županije dubrovačko-neretvanske – rekao je Dadić, koji se zahvalio svima zaslužnima za ovaj projekt na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem i izvođačem radova tvrtki Marinetek NCP iz Šibenika.”

Dobili smo jednu komunalnu lučicu koja je prva na Jadranu ovakve vrste. Naši sugrađani sad imaju osiguran vez i cijene se neće povećavati. Na nama je da i dalje uz potporu DNŽ radimo na osmišljavanju budućih lokacija za komunalne vezove jer je potražnja velika.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Back to top