Gotova prva faza komunalne lučice Batala

Završena je prva faza uređenja komunalne lučice Batala što je uključivalo nabavku i ugradnju pet plivajućih pontona i valobran ukupne dužine 600 metara za smještaj 500 plovila lokalnog stanovništva koji imaju zaključen Ugovor o vezu sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić naglasio je kako se cijena vezova neće mijenjati već ostaje definirana pravilnikom koje je odredilo Ministarstvo, a to je naplata 200 kuna po metru. Dadić je pojasnio kako je investicija koštala ukupno 12 milijuna kuna od čega je Županijska lučka uprava uložila dva milijuna kuna vlastitih sredstava, a deset milijuna kuna iznosi kreditno zaduženje od Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

– Ovo je značajan projekt za Dubrovnik kao središte Dubrovačko-neretvanske županije i o njemu se puno govorilo jer smo trebali izraditi niz studija. Marljivo i strpljivo smo to obavili i suočili se s određenim nesuglasicama da bi na kraju došli do završetka – kazao je Dadić najavivši kako će ostale faze razvoja ići u dogovoru s Gradom i Županijom jer se prema njegovim riječima Županijska lučka uprava Dubrovnik financijski iscrpila.

Video:

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Back to top